De veranderende rol van de ict-functie door de Digitale Transformatie

veranderende ict-functie

De ontwikkelingen op het gebied van automatisering, de technische mogelijkheden en de informatievoorziening volgen elkaar steeds sneller op en dat maakt het moeilijk voor gemeenten om dat te volgen en te vertalen naar de eigen organisatie. Door maatschappelijke uitdagingen en de veranderende wereld waarin we ons bevinden (dé digitale transformatie, applicaties in de cloud, beveiliging en privacy) haalt informatievoorziening u continu in. Hoe gaat u daar als organisatie mee om en zorgt u dat u een stabiele basis heeft als het gaat om ICT?

Dit voedt de behoefte aan een herbezinning van de invulling van de i-functie en strategisch positioneren daarvan. Om gemeenten behulpzaam te zijn bij het komen tot deze nieuwe positionering en invulling en wat daar allemaal bij komt kijken, heeft Native een stappenplan opgezet. Een artikel met het stappenplan kunt u hier downloaden.

Voor de automatisering, de ICT-infrastructuur geldt dat het steeds meer doorontwikkeld naar een commodity waardoor de gemeente voor de keuze staat om in plaats van het in eigen beheer te houden, het onder te brengen bij een samenwerking of een commerciële partij. Met ontwikkelingen als platform en infrastructuur als een service is de A-kant niet meer zo spannend en ingewikkeld. De ontwikkeling zit voor gemeenten veel meer in de informatievoorziening en het omgaan met data, steeds meer data. Dit vraagt een doorontwikkeling van de i-functie binnen de gemeente. Van het team en de teamleden maar zeker ook van hun rol binnen de organisatie.

Informatievoorziening is een onmisbaar onderdeel geworden van de dienstverlening en de bedrijfsvoering en drijft veranderingen.

veranderende rol van ict

Zoeken
Contactpersoon
Martin van  Dijk
Partner / Adviseur
06-24632058